Hírek

 • Fenntarthatósági Tématét 2020 – új dátum

  Kedves Karrier Nagykövetek! Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a Fenntarthatósági Témahét elnevezésű kezdeményezést, mely idén október 5-9 között kerül megrendezésre magyarországi iskolákban. Lelkes önkéntesek jelentkezését várják, további információval az alábbi levél szolgál:

 • Új oktató videók a honlapon!

  Annak érdekében, hogy platformunkat minél könnyebben lehessen kezelni, létrehoztunk két új oktatóvideót, mely válaszol a gyakran feltett kérdésekre.

 • V. AmCham-HIPA Versenyképes Oktatás Konferencia 2019. június 6.

  V. AmCham-HIPA Versenyképes Oktatás Konferencia 2019 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szervezésében idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Versenyképes Oktatás konferencia.

 • „Összefogásra van szükség, az eredményesebb pályaorientációhoz”

  A három részes roadshow harmadik, egyben utolsó állomására, Pécsre érkezett a Karrierorientációs Program április 10-én.

 • Programajánló: VISTA konferencia

  2019. április 2-án kedden, 14.00 órai kezdettel Budapesten, az Antall József Tudásközpontban kerül megrendezésre a VISTA- Exploring Future Skills elnevezésű konferencia.

 • ‘Valóság-utazás’ – Bencsik Edit a karrierorientációról

  Bencsik Editet, a TATA Consultancy Services marketingvezetőjét kérdeztük legutóbbi látogatásáról a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A program indulása óta, Edit hét különböző osztálynak tartott karrierorientációs órát, két különböző iskolában.

 • „A karrierorientációt nem lehet elég korán kezdeni” – beszámoló a debreceni roadshow-ról

  2019. március 13-án elindult az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja, melynek első állomása Debrecen volt. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI (matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika) tantárgyak népszerűsítése is.

 • A „Tanulj SzakMÁt!” Pályaorientációs és Szakképzési Börzén jártunk

  Ezennel negyedik alkalommal került megrendezésre a „Tanulj SzakMÁt!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze a MOM Sport és Uszoda Központban 2019. március 5-én. A börze célja, hogy segítse a fővárosi gimnáziumok és szakképző intézmények diákjait, azzal, hogy bemutatja a rájuk váró lehetőségeket és segítséget nyújt a pályaorientációban. 

 • Fókuszban a pályaorientáció – uniós projekt a sikeres pályaválasztásért

  2019. február 25-én, Budapesten rendezték „Az alap- és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI-készségeket és -kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése” projekt nyitókonferenciáját.

 • Lányok Napja: Interaktív, tudományos-technológiai nyílt nap lányoknak

    2019. április 30. Idén is lesz Lányok Napja! Az ország legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs eseményét idén 8. alkalommal szervezi meg a Nők a Tudományban Egyesület technológiai és tudományos cégek, kutatóintézetek és egyetemek bevonásával.

 • Karrierorientációs Program Roadshow: Fókuszban az MTMI tárgyak

  Az AmCham Karrierorientációs Programja tavasszal útra kel!  Március-áprilisban egy három részes országos roadshow-t szervezünk Debrecenben, Székesfehérváron és Pécsett, hogy minél több középiskolát és vállalatot szólíthasson meg.  

 • IV. AmCham-HIPA Versenyképes oktatás konferencia – Fókuszban a pályaorientáció

  Évente több mint 100.000 diák fejezi be sikeresen középiskolai tanulmányait, majd ezután munkát vállal vagy a továbbtanulás mellett dönt. Ők lesznek Magyarország új cégvezetői, orvosai, szakácsai, mérnökei, tanárai.

 • Kiemelt partnerünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018. októberétől Kiemelt Szakmai Partnerként támogatja az AmCham Karrierorientációs Programját.

 • Bemutatkoztunk a BlackRock jótékonysági napján

  A BlackRock Magyarország október 4-én vállalati jótékonysági napot tartott, amelynek keretetein belül számos civil szervezet tartott előadást a cég dolgozóinak, hogy önkénteskedésre buzdítsa őket.

 • Az ITM a program kiemelt szakmai partnere

  Az Amerikai Kereskedelmi Kamara felkérését elfogadva 2018. szeptemberétől a Karrier Orientációs Program kiemelt szakmai partnere az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 • A Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban jártunk

  Az AmCham Nagykövetei januárban az önismeret szerepéről, a jövő munkahelyeiről és a nyelvismeretről beszélgettek a diákokkal.

 • Elindult a Karrierorientációs Program!

  Kedves Olvasó! Ha ezeket a sorokat látod, akkor hónapok elhivatott munkája ért véget, és elkészült a Karrierorientációs Program otthona. Az igazi küldetésünk viszont csak most indul.

 • Novemberben újra Versenyképes Oktatás konferencia!

  November 12-én negyedik alkalommal is megrendezésre kerül az AmCham és a HIPA közös rendezvénye, a Versenyképes Oktatás konferencia, amelynek idei témája a karrierorientáció.