Az ITM a program kiemelt szakmai partnere

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara felkérését elfogadva 2018. szeptemberétől a Karrier Orientációs Program kiemelt szakmai partnere az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Image result for itm

A Minisztérium kiemelt területe a tudás- és innováció-menedzsment, illetve a szakképzés, melyhez szorosan kapcsolódik a pályaorientáció kérdése is már a középiskolában.

Hazánk hosszútávú versenyképessége szempontjából kiemelten fontos, hogy az oktatási rendszer összhangban működhessen a gazdasági fejlődés mindenkori irányaival. Jelenleg hazánk legnagyobb munkaerőpiaci kihívásai a strukturális munkaerőhiány, a munkahelyek radikális átalakulása a digitalizáció hatására, illetve Magyarország elmozdulása a magasabb hozzáadott értékű gazdasági folyamatok irányába. Ahhoz, hogy a jövő gazdasága sikeres lehessen hazánkban, a ma pályaválasztás előtt álló középiskolások számára átfogó és előremutató pályaorientációs infrastruktúrát kell kialakítani. Úgy gondoljuk, hogy Karrierorientációs Programunk e folyamat részeként segítséget nyújt a jövőben az iskolák és a tanárok számára a Pályaorientációs Napok professzionális megszervezésében.