A „Tanulj SzakMÁt!” Pályaorientációs és Szakképzési Börzén jártunk

Ezennel negyedik alkalommal került megrendezésre a „Tanulj SzakMÁt!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze a MOM Sport és Uszoda Központban 2019. március 5-én. A börze célja, hogy segítse a fővárosi gimnáziumok és szakképző intézmények diákjait, azzal, hogy bemutatja a rájuk váró lehetőségeket és segítséget nyújt a pályaorientációban. 


Az eseményt megrendező Budapest Főváros Kormányhivatala meghívására az AmCham Hungary-nek is lehetősége nyílt a résztvevőkkel megismertetni a Karrierorientációs Programunkat.

Az idei „Tanulj SzakMÁt!” börzén 5 Szakképzési Centrumának 62 szakképzési intézménye, további 10 nem állami fenntartású szakképző iskola, 20 munkáltató partner és szakmai szervezet vett részt kiállítóként.

A rendezvényt ünnepélyes keretek közt Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és György István fővárosi kormánymegbízott nyitotta meg és köszöntőjükben kiemelték annak a fontosságát, hogy a fiatalok olyan hozzájuk illő szakmát válasszanak, amelyre a piacnak is szüksége van.

A délelőtti órákban a „Siker szakmák sikeres mesterei” témában többek között Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz előadóművész, Kisó rádiós műsorvezető, Kricky világbajnok cukrász és Szujó Zoltán sportriporter beszélt a pályaválasztása történetéről és a sikerhez vezető útról. A délutáni program panelbeszélgetésein a fiatalokat segítő hálózatok és programok különböző szempontjait hallgathattunk meg, mint például a KONNEKT Egyesület, a MELÓ-DIÁK, a Tempus Közalapítvány és az NSZFH, a pályaválasztás kihívásaival kapcsolatban.

Köszönjük a lehetőséget!