Tudásbázis

A látogatások megszervezésében való segítségnyújtás mellett szeretnénk mind a pedagógusokat mind az önkéntes Karrier Nagyköveteket a témához kapcsolódó anyagok összegyűjtésével és megosztásával támogatni.  Előadásokat, cikkeket, ajánlott könyveket és sok más hasznos tartalmat gyűjtöttünk össze, amelyek beépíthetők akár a Karrier Nagykövetek előadásaiba vagy az iskolák is felhasználhatják őket a diákok orientációs foglalkozásain.

Mit tartalmaz a Tudásbázis?

A Karrier Nagykövetek számára egy részletes útmutatót, amely javaslatokat, segédleteket tartalmaz az előadások tartalmi és metodikai felépítésére.

Emellett az iskolák és a Karrier Nagykövetek számára egyaránt tartalmaz hasznos információkat, előadásokat, videókat, könyveket, cikkeket az alábbi témakörökben:

  • Pályaorientáció, motiváció, önismeret
  • STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) alapú pályaválasztás irányába történő orientáció
  • Jövő munkahelye – Hogyan változik a munkaerőpiac? Milyen kihívások vannak?
  • Mik a legfontosabb készségek és kompetenciák ma a munkaerőpiacon?
  • Nyelvtanulás fontossága

Ha már regisztráltál a programba, akkor az oldal használatához és a találkozások megszervezéséhez az alábbi videók segítenek számodra:

1. Előadások szervezése – Ez a videó bemutatja, hogy hogyan juthatsz információhoz az Iskolákról/Nagykövetekről, illetve hogy hogyan tudsz előadást, látogatást szervezni

2. Gyakori kérdések az oldal használatához – Ebben a videóban a profilod használatáról, az értékelésekről és a naptár használatáról (módosítás, elhalasztás, további időpont, törlés) tájékozódhatsz

A fenti tartalmak megtekintéséhez kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be!