Novemberben újra Versenyképes Oktatás konferencia!

November 12-én negyedik alkalommal is megrendezésre kerül az AmCham és a HIPA közös rendezvénye, a Versenyképes Oktatás konferencia, amelynek idei témája a karrierorientáció.

2015-ben azzal a céllal jött létre a rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, hogy párbeszédet indítsunk a politikai döntéshozók, pedagógusok, vállalati képviselők között, felismerjük a kihívásokat, fejlesztendő területeket és megvizsgáljuk az együttműködés lehetőségeit.

Egy évvel később a diákokat is bevontuk a diskurzusba. Országos pályázatot indítottunk Tudsz jobbat! címmel, hogy megtudjuk, milyen számukra álmaik iskolája és álmaik munkahelye. A legjobb munkákat a diákok társaik, tanárok, valamint a cégek és a kormányzat képviselői előtt mutathatták be az Akvárium Klubban.

2017-ben azt vizsgáltuk meg, hogy mik motiválják az Y és Z generációs fiatalokat és hogy alkalmazkodhatnak a cégek a változó igényekre. Szakértőink és partnereink a diákokkal egy asztalhoz ülve vitatták meg, hogy miként lehetne csökkenteni a szakadékot a végzősök készségei és a vállalati elvárások között, továbbá milyen módszerekkel támogatható a külföldön tanuló, dolgozó magyar fiatalok hazatérése.

Tavaly került bevezetésre a középiskolai Pályaorientációs Nap, amelynek lebonyolításához szeretnénk hozzájárulni a Karrierorientációs Programmal és a platformunkkal. Ahhoz, hogy jobban megértsük ezt a témakört, a novemberi Versenyképes Oktatás konferencián górcső alá vesszük azokat a kihívásokat, amelyekkel a mai diákok szembesülnek karrierjük tervezésekor.

Részletes információkkal hamarosan jelentkezünk.