IV. AmCham-HIPA Versenyképes oktatás konferencia – Fókuszban a pályaorientáció

Évente több mint 100.000 diák fejezi be sikeresen középiskolai tanulmányait, majd ezután munkát vállal vagy a továbbtanulás mellett dönt. Ők lesznek Magyarország új cégvezetői, orvosai, szakácsai, mérnökei, tanárai.

A mi célunk, hogy segítsünk a középiskolás fiataloknak minél érettebben és tudatosabban meghozni a jövőjüket leginkább befolyásoló döntést: a pályaválasztást.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szervezésében 2018. november 12-én kerül megrendezésre a negyedik „Versenyképes Oktatás – Fókuszban a Pályaorientáció” című konferencia. E rendezvény keretében az AmCham ünnepélyesen elindítja a karrierorientacio.hu platformot, amelynek Kiemelt Szakmai Partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Konferenciánk célja, hogy a kormányzati döntéshozók, pedagógusok, vállalati képviselők együtt tekintsék át a munkaerőpiac és az oktatási rendszer hatékony összekapcsolásának kihívásait, a fejlesztendő területeket és az együttműködés lehetőségeit, valamint, hogy tagvállalataink segítségével támogassuk a pedagógusok munkáját az orientáció területén, ezáltal hozzájárulva az oktatás és az üzleti szféra közötti párbeszéd hatékonyabbá tételéhez.

Az AmCham támogatja az oktatási és az üzleti szféra együttműködésének szorosabbra fűzését, valamint az oktatásból kikerülő fiatalok készségei, illetve a vállalatok elvárásai közötti különbség csökkentését.

A konferencia programjáról bővebben ide kattintva tájékozódhattok.

Részletek:

  • Dátum: 2018. november 12.
  • Időpont: 09.00-15.00 (Regisztráció 08.30-09.00)
  • Helyszín: Budapest Marriott Hotel (1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.)
  • Résztvevői kör: középiskolai pedagógusok, vállalati képviselők, kormányzati döntéshozók
  • Az esemény nyelve magyar, tolmácsolás nélkül.
  • A rendezvény a meghívott középiskolai delegáltak számára ingyenes; AmCham tagoknak 20,000 Ft+ÁFA/fő.
  • Jelentkezni a peter.kovacs@amcham.hu címre írva lehet legkésőbb november 5-ig. A regisztrációkat az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni. A kapacitás limitált, így cégenként maximum 2 fő részvételét tudjuk elfogadni.

Szervezők:

 

Támogatók

 

Szakmai partnerek