V. AmCham-HIPA Versenyképes Oktatás Konferencia 2019. június 6.

V. AmCham-HIPA Versenyképes Oktatás Konferencia 2019

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szervezésében idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Versenyképes Oktatás konferencia. Az esemény középpontjában, az MTMI (matematika, természet- és mérnökitudományok, valamint informatika) karrierutak népszerűsítése áll.

„Fókuszban az MTMI karrierutak”

2019. június 6., Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Szervezők:

   

Az esemény partnerei:

    

.

A KONFERENCIÁRÓL:

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szervezésében idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Versenyképes Oktatás konferencia. Az esemény középpontjában, az MTMI (matematika, természet- és mérnökitudományok, valamint informatika) karrierutak népszerűsítése áll. A konferencia célja, hogy a kormányzati döntéshozók, pedagógusok, vállalati képviselők együtt tekintsék át az MTMI munkaerőpiac és az oktatási rendszer hatékony összekapcsolásának kihívásait, a fejlesztendő területeket és az együttműködés lehetőségeit, valamint, hogy tagvállalataink segítségével támogassuk a pedagógusok munkáját, ezáltal hozzájárulva az oktatás és az üzleti szféra közötti párbeszéd hatékonyabbá tételéhez. Az AmCham támogatja az oktatási és az üzleti szféra együttműködésének szorosabbra fűzését, valamint az oktatásból kikerülő fiatalok készségei, illetve a vállalatok elvárásai közötti különbség csökkentését.

Résztvevői kör: középiskolai szaktanárok, intézményvezetők, vállalati képviselők, kormányzati döntéshozók.

A rendezvény a meghívott középiskolai delegáltak számára ingyenes; AmCham tagoknak 20,000 Ft+ÁFA/fő, nem kamarai tagoknak 25,000 Ft+ÁFA/fő. Jelentkezni a honlapon vagy a vivien.csernik-tihn@amcham.hu email címen lehet, legkésőbb június 3-ig. A regisztrációkat az érkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

Az esemény nyelve magyar, tolmácsolás nélkül.

 

A TERVEZETT PROGRAM:

08:15-09:00: Regisztráció és networking09:00-09:05: Köszöntő beszéd I. – Csucska Péter, alelnök, Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham)09:05-09:20: Köszöntő beszéd II. és MTMI vállalati térkép: iparági statisztikák és a munkaerőpiac/befektetők igényeinek bemutatása – Kis Tünde, elnökhelyettes, Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

09:20-09:35: Nyitóbeszéd – Ábrahám László, elnök, Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség; az AmCham Elektronika Gyártók Bizottságának elnöke

09:35-10:15: Az MTMI tárgyak oktatásának kihívásai? – interaktív beszélgetés a résztvevőkkel

10:15-10:45: Kávészünet, networking

10:45-11:45: Hogyan tegyük vonzóvá az MTMI tárgyakat a diákok számára? – kerekasztal-beszélgetés

  • Dr. György László, gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkár
  • B. Varga Emese, a 2019-es SCIndikátor verseny döntős résztvevője
  • Dr. Levendovszky János, egyetemi tanár, tudományos és innovációs rektorhelyettes, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Barta Lilla, 12. osztályos tanuló
  • Fogarasi Norbert, vezérigazgató, Morgan Stanley
  • A beszélgetést moderálja: Bencze Róbert, igazgató, Közép-kelet-európai HR-tanácsadás, PwC

11:45-12:05: Sikertörténetek – karrierutak bemutatása vállalati képviselők által

12:05-13:30: MTMI tematikus vállalati különtermek az iskolai képviselőknek – párhuzamosan zajló események

13:30-14:30: Ebéd