Lányok Napja: Interaktív, tudományos-technológiai nyílt nap lányoknak

 

2019. április 30.

Idén is lesz Lányok Napja! Az ország legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs eseményét idén 8. alkalommal szervezi meg a Nők a Tudományban Egyesület technológiai és tudományos cégek, kutatóintézetek és egyetemek bevonásával.

2019-ben a Lányok Napjára jelentkező diákok április 30-án látogathatják meg azokat a gyárakat, laborokat és műszaki egyetemeket, amelyek programot kínálnak számukra.

A fogadóhelyek egy napra kinyitják kapuikat, hogy megmutassák, miért érdemes náluk tanulni vagy dolgozni. A lányok testközelből nyerhetnek bepillantást a „fiúsnak” titulált  STEM (természet- és mérnöktudományok, technológia és informatika, matematika) szakmák mindennapjaiba.

A program célja, hogy az addig átláthatatlan labirintusok átjárhatóvá váljanak: a fiatalok interaktív programokon, gyakorló mérnököktől, kutatóktól tanulnak a szakmák valódi kihívásairól és a lányok elhelyezkedési lehetőségeiről.

Jelentkezési határidők

Vállalatok, kutatóintézetek és felsőoktatási intézmények április 12-ig jelentkezhetnek.

Lányok (11-18 éves korosztály) folyamatosan jelenezhetnek a megnyíló programokra. Hírekért kövesd a program facebook oldalát.

További információért kérjük látogassa a lanyoknapja.hu oldalt és/vagy keresse a szervezőket a lanyoknapja@nokatud.hu címen.