‘Valóság-utazás’ – Bencsik Edit a karrierorientációról

Bencsik Editet, a TATA Consultancy Services marketingvezetőjét kérdeztük legutóbbi látogatásáról a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A program indulása óta, Edit hét különböző osztálynak tartott karrierorientációs órát, két különböző iskolában.

Neked miért fontos Karriernagykövetnek lenni? Miért ajánlanád másoknak, hogy csatlakozzanak a programhoz?

A karrier nagykövet program egy hiánypótló kezdeményezés, ami még nem létezett a ‘mi időnkben’ pedig milyen jó lett volna 🙂  Minél színesebb csoportot alkotunk, annál több lehetőséget tudunk adni a most továbbtanulásukat tervező fiataloknak. Szerintem ez a program nekünk, önkénteseknek is szól, mert a diákokkal töltött idő, az ő gondolkodásuk megértése hozzájárul a mi sikereinkhez is.

 

Szerinted mi a legfontosabb üzenet, amit a diákok magukkal vittek az órádról?

Nyitottság a gyorsan változó világra. Ne félj a matektól, mert a tudomány területek határai annyira elmosódtak, hogy a bevett sztereotípiák már rég nem működnek!

És mi az, amit te tanultál a diákoktól a látogatás során?

Figyelem, érdeklődés, nyitottság és játék – úgy általánosságban. Legutóbb pedig egy teljes (kilencedikes) osztály világlátása, jövőképe és céltudatossága lepett teljesen meg.

 

Ha egy szóban kéne összefoglalnod a látogatást, mi lenne az?  

Valóság-utazás.

Ez furcsán hangzik így, de a foglalkozások nekem kölcsönös utazást jelentenek egymás valóságába. A karrierorientáció lehetővé teszi a diákoknak bepillantani a ‘mi’ világunkba, legyen az reál vagy humán fókuszú, családi vállalkozás vagy globális vállalat, ugyanakkor mi is belépést nyerünk az ő világukba, ami mindenképp megtisztelő és inspiráló.

 

Hogy többet megtudj a TATA Consultancy Services magyarországi munkájáról látogass el honlapjukra vagy Facebook oldalukra.