Fenntarthatósági Tématét 2020 – új dátum

Kedves Karrier Nagykövetek!

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a Fenntarthatósági Témahét elnevezésű kezdeményezést, mely idén október 5-9 között kerül megrendezésre magyarországi iskolákban. Lelkes önkéntesek jelentkezését várják, további információval az alábbi levél szolgál:

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) új időpontban, 2020. október 5-9. között hirdeti meg a 2020. évi Fenntarthatósági Témahetet. A Témahét főtámogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A programsorozat sikerét jelzi, hogy 2019-ben több mint 1500 iskola, közel 350 000 diákja csatlakozott a Témahéthez. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök úr. A Témahétről bővebben a www.fenntarthatosagi.temahet.hu honlapon talál információkat.
Az 5. Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az egészség, a klímavédelem és az energia. A csatlakozó iskolák pedagógusait előre kidolgozott tematikus óratervek segítik a témák elmélyítésében.

A Témahétre a regisztrált iskolákba elkötelezett szakembereket (önkéntesek) szervezünk. Az önkéntes feladata, hogy egy előre egyeztetett tanóra keretében személyes példájával, hitelességével segítse a pedagógus munkáját, a fenntarthatóság üzenetének eljuttatását a gyerekekhez. A tanórákat a pedagógus tartja, az önkéntes a tanóra bizonyos részein beszél a saját tapasztalatairól, meggyőződéséről, ezzel is színesítve, élményszerűbbé téve a tanulás folyamatát.

Amennyiben munkatársai tavasszal már jelentkezetek önkéntesnek, kérjük, regisztrációjukat újítsák meg, az október 5-9. közötti hétre.
A Témahetet támogató szervezeteknek lehetőségük van iskolás csoportokat is fogadni a Témahét ideje alatt a működésük és a fenntarthatóság kapcsolatának bemutatására. A látogatható helyszíneket kérjük legkésőbb 2020. szeptember 10-ig küldjék el részünkre.
A tanórák adott tematika mentén zajlanak, a tanóravázlatok és oktatási segédleteket online, letölthető formában elérhetők a honlapon: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/letoltheto-oratervek.

Az alábbiakban témakörökre és korosztályokra lebontva összefoglaljuk azokat az óravázlatokat ahová az önkéntesek bekapcsolódását várjuk:

Az önkéntes programban való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációs felület 2020. október 9-ig elérhető: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/onkentesek.

Szeretnénk megnyerni az Ön szervezetének elhivatott vezetőit, szakértőit, hogy önkéntesként támogassák a Fenntarthatósági Témahét programját!
Ehhez mellékelten megküldöm a 2020. évi Fenntarthatósági Témahét összefoglalóját és az önkénteseknek továbbítható levelet.

Tisztelettel kérjük, hogy szakértelmével, önkéntességével segítse a Fenntarthatósági Témahét magas színvonalú megvalósulását, hogy minél több gyerekhez juthasson el a fenntarthatóság, a környezetvédelem ügye.

Budakeszi, 2020. augusztus 17.

Együttműködésében bízva, köszönettel, üdvözlettel:

Matolcsy Miklós
ügyvezető igazgató
PontVelem Nonprofit Kft.