Iskola regisztráció

Kedves iskolai kapcsolattartó!

Örülünk, hogy úgy döntöttetek, hogy csatlakoztok az AmCham Karrierorientációs Programjához! Az alábbiakban kérdés-válasz formájában gyűjtöttük össze a regisztrációkor legfontosabb tudnivalókat:

K: Mi az a Karrierorientációs Program? Mi a Program célja?
V: A Karrierorientációs Program lényege, hogy vállalatok önkéntesei (ún. „Karrier Nagykövetek”) iskolai látogatások keretében pályaorientációs előadásokat tartanak középiskolai diákoknak. Magáról a kezdeményezésről ITT találtok részletes információkat.

K: Miért kell regisztrálnunk? Hogyan működik a rendszer?
V: Az online rendszer igyekszik segíteni a vállalati önkéntesek (ún. Karrier Nagykövetek) és az érdeklődő iskolák egymásra találását. A regisztráció után bekerültök az Iskolai Adatbázisba, amin keresztül a Karrier Nagykövetek meg tudják nézni adatlapotokat, és fel tudják venni veletek a kapcsolatot. A regisztráció során érdemes minél több információt megadnotok az iskolátokról és arról, hogy elsősorban milyen profilú előadót vártok. Ezzel is elősegítitek, hogy csak olyan önkéntesek keressenek meg, akiket Ti is szívesen fogadtok. Természetesen Nektek is van lehetőségetek a Karrier Nagykövetek között böngészni, és felvenni velük a kapcsolatot.

K: Hogyan történik egy látogatás megszervezése?
V: A folyamat igen egyszerű, az alábbi ábrán foglaltuk össze:

Kapcsolatfelvétel -> Időpont leegyeztetése -> Megbeszélt időpont rögzítése a naptárba -> Előadás -> Értékelés

A szervezési folyamat elejétől kezdve egészen annak lezárásáig, a karrierorientacio.hu weboldalról e-mailes emlékeztetőket fogtok kapni azzal kapcsolatban, hogy a folyamat milyen fázisban van, illetve mi kell legyen a következő lépés. Ezek az e-mailek segítséget nyújtanak a szervezés során, így kérjük, hogy használjátok a naptár funkciót, illetve figyeljetek az e-mail fiókotokba érkező „[KOP]” tárgyú levelekre.

K: Miért érdemes ezt a rendszert használnunk?
V: Először is azért, mert azok a Karrier Nagykövetek, akik itt megtalálhatók, ugyanazt szeretnék, mint ti; hogy a diákok tájékozottabbak legyenek majdani pályaválasztásukkor, és ezáltal jobb döntést hozhassanak. Mi több, böngészhettek szakterületeik között, és az iskolátokhoz legmegfelelőbb személlyel vehetitek fel a kapcsolatot. A naptár következetes használatával arról is információhoz juthattok, hogy mikorra érdemes ütemeznetek a látogatást az esetleges ütközések elkerülése érdekében. Egyúttal a rendszernek is lehetővé teszitek, hogy minden fél időben, és automatikusan emlékeztetőket kapjon a leszervezett látogatások fejleményeiről, az azok előtti és utáni teendőkről. A rendszer tárolja a korábbi látogatásokat, hogy mindig vissza tudjátok keresni, ki és mikor járt nálatok.

K: Hol találhatok még a diákjaink pályaorientációját segítő anyagokat?
V: A Karrierorientációs Program részeként igyekeztünk különböző hasznos anyagokat összegyűjteni Nektek ebből a célból, melyeket ITT találhattok.

K: Miért kell megadnom a személyes adataimat? Mire használjátok?
V: A rendszer automatizmusának lényege, hogy külső közvetítő nélkül hozza össze az iskolai és vállalati önkéntesi feleket. Ehhez szüksége van egy vagy két konkrét szervező személyre is, akiknek az adatait természetesen bizalmasan kezeljük. Az adatvédelmi tájékoztatónkban erről részletes leírást találtok.

K: Ki láthatja az adatlapomat?
V: A rendszerben regisztrált Karrier Nagykövetek és más iskolák.

K: A későbbiekben tudom módosítani az adatainkat, vagy a kapcsolattartó személyeket?
V: Természetesen, erre bármikor van lehetőségetek a profilotokba belépve.

K: Mi történik, ha egy mondjuk egy félévben nincs lehetőségünk Karrier Nagykövetet fogadni?
V: Bármikor lehetőségetek van inaktiválni a profilotokat, ekkor nem fogtok megjelenni az iskolai keresésekben, vagy az iskolatérképen. Természetesen beállításaitok és adataitok továbbra is megmaradnak.

K: Szeretném, ha végérvényesen törölnétek a személyes adataimat. Kihez kell fordulnom?
V: Kérjük lépj velünk kapcsolatba az üzenetküldő felületünkön keresztül, és haladéktalanul intézkedni fogunk az ügyben.

Iskola Adatai

+36

Fiók Adatai

Kapcsolattartó

+36

Helyettes kapcsolattartó (nem kötelező)

+36
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót *
Elolvastam és elfogadom a Felhasználási feltételeket *