Tudásbázis

A Karriernagyköveti látogatások mellett szeretnénk a pedagógusokat a témához kapcsolódó anyagok összegyűjtésével és megosztásával is támogatni.  Ehhez előadásokat, cikkeket, ajánlott könyveket és sok más hasznos tartalmat gyűjtöttünk össze.

 1. Az oldal használatához és a találkozások megszervezéséhez az alábbi videók segítenek számodra:
  1. Előadások szervezése – Ez a videó bemutatja, hogy hogyan juthatsz információhoz az Iskolákról/Nagykövetekről, illetve hogy hogyan tudsz előadást, látogatást szervezni

  2. Gyakori kérdések az oldal használatához – Ebben a videóban a profilod használatáról, az értékelésekről és a naptár használatáról (módosítás, elhalasztás, további időpont, törlés) tájékozódhatsz

   
 2. STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) – A munkaerőpiacon kiemelten nagy a kereslet olyan szakemberekre, akik STEM végzettséggel rendelkeznek, illetve STEM alapú pályát választottak. Olyan anyagokat gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek megismerni ezeket a karrierutakat, illetve a diákokat a STEM alapú szakmák választására inspirálják, motiválják.
   
 3. Nyelvtanulás fontossága – Az AmCham kiemelt célnak tekinti az idegennyelv-tanulás ösztönzését. A piacképes nyelvtudás elengedhetetlen feltétele a munkavállalásnak, valamint a sikeres munkavégzésnek, a nemzetközi vállalatoknak pedig szakképzett, több idegen nyelvet beszélő munkavállalókra van szükségük. Fontosnak tartjuk, hogy a nyelvtanulás szerepét és értékét a fiataloknak ne a felvételi vagy diploma kötelezően teljesítendő feltételeként lássák, hanem megértsék az idegen nyelvtudás, elsősorban az angol – kulcsszerepét a mindennapi munkafolyamatokban.